Postanowiłam wykorzystać nadmiar maślanki w lodówce
i w dosłownie parę chwil wyczarować kakaowe, mięciutkie ciasteczka ; )
Może wizualnie nie są idealne ale smakowo nadrabiają ; p
Przygotowanie: ok. 10 minut
Pieczenie: ok. 15 minut
Składniki na około 3-4 blachy ciastek : )
Składniki:
- 1 szklanka maślanki
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 jaja
- 1/2 szklanki kakao
- 1/2 kostki masła/margaryny
- cukier waniliowy
Wykonanie:
- Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
- Dodać po 1 jajku ciągle mieszając.
- Na zmianę z maślanką dodajemy przesiane produkty sypkie.
- Gotową masę nakładamy łyżką na blachę i pieczemy ; )
Źródło: Cukrowa Wróżka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz