wtorek, 23 lipca 2013

Babeczki jagodowe



Delikatne babeczki z ulubionymi owocami...
Polecam!




Przygotowanie: ok. 15 minut
Pieczenie: ok. 25 minut
Składniki na 12 babeczek


Składniki:
- 1/2 kostki masła/margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 szklanki mleka
- jagody

Wykonanie:
- Tłuszcz utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.
- Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.
- Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą dodawać do masy na przemian z mlekiem i delikatnie wymieszać (tylko do połączenia masy).
- Do gotowej masy wsypać jagody, wymieszać i wypełniać wgłębienia muffinkowe ;)

P.S. Jeśli używam jagód mrożonych to nie rozmrażam ich wcześniej (babeczki robią się wtedy sine).




Źródło: Cin Cin

Brak komentarzy: