Mocno czekoladowe, wilgotne, z gruszkami z kompotu...
Baardzo dobre ; ]
Przygotowanie: ok. 15 minut
Pieczenie: ok. 25 minut
Składniki na 12 muffinek
Składniki:
- 125 g masła/margaryny
- 150 g cukru (może być mniej)
- pół szklanki mleka
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 250 g mąki
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 czubate łyżki kakao
- 2-3 łyżki oleju
- pokrojone w drobną kostkę gruszki z syropu
Wykonanie:
- Czekoladę rozpuścić w mleku - ostudzić.
- Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
- Dodać jaja i chwilę ubijać.
- Następnie wmieszać w masę na przemian produkty sypkie z płynnymi.
- Na koniec dodać pokrojone gruszki i delikatnie wymieszać.
- Wyłożyć do foremek na muffinki i piec 25 minut w 180 °C (termoobieg).
Smacznego! ; )
Źródło: Życie od kuchni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz