Wilgotne a zarazem bardzo puszyste.
Godne polecenia - bardzo szybkie w przygotowaniu,
a w dodatku składniki zawsze znajdziesz w swojej spiżarce : )
Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: ok. pół godziny
Składniki na 12 muffinek
Składniki:
- 3 jabłka (ja dałam 4 mniejsze)
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- 100 g cukru
- cukier waniliowy
- 1 jajko
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 80 ml oleju
Wykonanie:
- Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.
- W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrami.
- W drugiej misce wymieszać pokrojone jabłka, olej, jogurt i jajko.
- Połączyć składniki suche z mokrymi, wypełnić foremki i piec ;)
Źródło: książka ''Muffiny''
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz