sobota, 23 marca 2013

Babeczki smietankowo-kokosowe



Delikatnie śmietankowe z kokosowym aromatem...
Polecam!




Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: ok.20-25 minut
Składniki na 12 babeczek.

Składniki:
- 2 1/4 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3/4 szklanki słodkiej śmietanki
- cukier waniliowy
- 125 g masła/margaryny
- 2/3 szklanki cukru
- 2 jaja
- półtora szklanki wiórków kokosowych

Wykonanie:
- Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Dodawać po jednym jajku i ubić.
- Do ubitej masy dodawać raz mąkę z proszkiem, raz śmietankę.
- Na koniec delikatnie wmieszać kokos, przelać do foremek i piec ;)




Źródło: Cin Cin


1 komentarz:

Unknown pisze...

jedno słowo wystarczy - BOSKIE!!!