wtorek, 26 marca 2013

Pieguski


Przepyszne, bardzo chrupiące ciacha...duużo lepsze od oryginału...
moje są z dodatkiem gorzkiej czekolady, orzechów laskowych i rodzynek ; )
Chrupiemy sobie właśnie i nie możemy przestać... ; p




Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: ok.20 minut w 180 °C
Składniki na około 50 ciasteczek

Składniki:
- 250 g masła/margaryny
- 100 g cukru
- cukier waniliowy
- 1 jajo
- 2 i pół szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- ulubione dodatki ( orzechy, rodzynki, czekolada itp. )

Wykonanie:
- Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
- Dodać jajko.
- Do ubitej masy dodać mąkę z sodą.
- Wmieszać bakalie.
- Ręką formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce i delikatnie spłaszczyć.Piec ;)

Smacznego!




Źródło: Wypieki z pasją


Brak komentarzy: