wtorek, 19 marca 2013

Muffinki z budyniem i czekolada


Najlepsze z najlepszych ; )
Nic więcej nie będę tutaj pisać ;p



Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 20-25 minut
Składniki na 12 babeczek.

Składniki:
- 300 g mąki
- 250 ml + 170 ml mleka
- 150 g cukru
- 150 g masła/margaryny
- półtora łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- 2 jajka
- budyń ( ulubiony)
- 12 kostek czekolady ( ulubionej)

Wykonanie:
- Ugotować budyń w 250 ml mleka.
- Cukier roztopić z masłem.
- Połączyć suche składniki z mokrymi.
- Jedną łyżkę ciasta wlać do foremki, dodać łyżkę budyniu i kostkę czekolady i znów na końcu ciasto (i tak napełnić wszystkie foremki ; ) ).
- Piec i się zajadać ; )



Źródło: Cin Cin

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Ewuś zamierzam je zrobić niedługo, ale nie wiem :
-czy budyń ma być zimny jak wkładamy do foremek?
-lepsze masło czy margaryna?
-w jakiej temp piec? :)

Sylwia :)

Unknown pisze...

Temperatura budyniu jest obojętna ( u mnie zawsze ciepły ;))
Jeśli chodzi o tłuszcz to zawsze dodaję margarynę...a piekę w 180 °C z termoobiegiem ;)
Powodzenia!;)