sobota, 2 marca 2013

Kokosanki

Słodkie, chrupiące kokosanki...
Bardzo proste i pyszniutkie ; )




Przygotowanie: ok. 10 minut
Pieczenie: ok. 30 minut w 140 °C
Składniki na około 50 kokosanek ( dwie blachy)

Składniki:
- 3 schłodzone białka
- 150 g cukru pudru
- cukier waniliowy
- 250 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Wykonanie:
- Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
- Dodać mąkę i chwilę ubijać.
- Na koniec wmieszać kokos w słodką masę ; )
- Nakładać łyżką/ręką/gałkownicą do lodów - wedle uznania ; )
- Piec i jeść ! ; p




Źródło: Smaki Alzacji

1 komentarz:

Unknown pisze...

Zamawiam je na następny raz:):):) Jeśli smakują tak jak wyglądają to zjem wszyyystkie od razu!:P